Aan het Kunstup festival werken allerlei verenigingen, kunstenaars, cultuur- en oudereninstellingen, koren, theatergroepen en enthousiastelingen mee. Een overzicht:


 

DE POEËT!!

Pineaux is dichter en zanger van smartlappenband ‘Ludevedu’. Uit zijn bundel ‘In kleur geschreven’ draagt hij voor aan iedereen en overal. Pineau is een rasartiest voor wie de bühne van het pop-up festival op het lijf geschreven is.

 

 

 


 

Momo Theaterwerkplaats:Momo Theaterwerkplaats

Momo Theaterwerkplaats maakt theater voor en met kunstzinnige talenten met een zorg en hulpvraag. Zij wonnen tijdens de driejaarlijkse uitreiking van de Edese cultuurprijzen de aanmoedigingsprijs. En terecht, ze maken al jaren mooie, boeiende producties.

 


 

valley voicesValley Voices is een enthousiaste vocal group die bestaat uit ongeveer 40 vrouwen. Het koor is in 1982 opgericht als Barbershopkoor. Nog steeds maken traditionele Barbershop songs een belangrijk deel uit van ons repertoire, maar we zingen ook andere vierstemmige a capella nummers. Valley Voices is een hecht koor waarbij ambitie, betrokkenheid bij elkaar en inzet hand in hand gaan. We zijn steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en manieren om te groeien in kwaliteit. Wij treden 6 à 7 maal per jaar op en daarnaast nemen we eenmaal per twee jaar deel aan de Holland Harmony conventie (www.hollandharmony.nl). Tijdens optredens zingen we zonder bladmuziek zodat we bij het uitvoeren van een song de beleving daarvan goed kunnen overbrengen. Hierbij maken we met regelmaat gebruik van choreografie en besteden we veel aandacht aan onze uitstraling en kleding.

 


 

Arjan KeeneArjan Keene was van 2012- 1015 stadsdichter van het dorp Ede. Dat is een bijzondere positie die Arjan de afgelopen jaren meer dan waarmaakte. Hij schreef vele gedichten en was onder andere schrijver van het Edes Dictee.

 

 


 

fotografie E. Nieuwstraten-6838-bewerkt

 

Zorgverlener Opella is met verschillende ouderengroepen actief en zullen bij diverse projecten betrokken zijn. Er is een spelletjesmiddag met de buurt, muzikale optredens, gedichten, koren en nog veel meer.

 

 


 

Patrick Eskandarian

 

Patrick Eskandarian is cartoonist en houtbewerker. Veelzijdig kunstenaar die van eenvoudig materiaal nieuwe (kunst)toepassingen weet te maken.

 

 

 


 

Eveline Altena in het SEC theater

Eveline Altena studeerde Dansexpressie en Nieuwe Dans in Amsterdam. Ze zet persoonlijke thema’s om in beweging en dans en maakt hier kunstzinnige en inspirerende filmpjes over. Ze werk graag met mensen die niet gewend zijn (veel) te dansen. Samen wordt dan gezocht naar authentieke, bijzonderen en grappige bewegingen en ritmes.

 

 


 

11053216_986412984725215_2101431054789698410_o

 

 

 

 

 

 

 


 

Edwin-Nieuwstraten-Fotografie-Ede-7068Jesse Eek en Birgit van Engelshoven zullen met drumstel en saxofoon de interactie zoeken met het langslopend publiek. Interactie met verschillende generaties waarbij spontaniteit centraal staat.

 

 

 

 


 

Martijn Mossing Holsteijn

 

Martijn Mossing Holsteijn is kunstenaar en wonend en werkend op de Parkweg.

De kunstenaar maakt van mensen sculpturen die door het centrum te zien zullen zijn.

 


 

fotografie E. Nieuwstraten-6846-bewerkt Will Immink is de festivalmascotte en zal overal te zien zijn. Bij elk optreden staat Will er met zijn bord om het publiek naar de site te verwijzen.

 

 

 

 


 

10321106_1227925740568371_4536699220051984065_o

Tim Horsting is Illusionist en theatermaker. Hij gaat een aantal ongelofelijke acts laten zien op het festival.

 

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.