Roland Smeenk is freelance ontwikkelaar van creatieve applicaties. Daarnaast bedenkt en bouwt hij speelse interactieve kunstwerken. Voor het Popup Festival ontwikkelt hij “Symphonica per yolo”.

Achtergrondmuziek tijdens het winkelen is misschien nog nooit iemand opgevallen. Dit keer zit er echter een compleet symfonieorkest klaar om te reageren op wat er gebeurt in de winkelstraat. Het orkest zal worden aangestuurd door een camera met state-of-the-art object herkenning. Een persoon, een fiets, een hond, allemaal bespelen ze hun eigen muziekinstrument. Tijdens het popupfestival kun je zelf ontdekken hoe dit orkest op jou reageert. Wellicht schuilt er een ware dirigent in jou.

Roland Smeenk houdt ervan de digitale en fysieke wereld op nieuwe manieren te combineren. Werk van hem was eerder te zien in De Melkweg in Amsterdam en tijdens Nuite Numerique in Frankrijk. Op dit moment is hij betrokken bij de ontwikkeling van het surrealistische doolhof Doloris dat in mei haar deuren opent in Tilburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.