Dansgroep 24 dance education won in 2017 de Popup Wisselbokaal. Foto: Edwin Nieuwstraten

Kunstinstellingen, theatermakers, kunstenaars, zang – dansgroepen kunnen zich in schrijven voor het Popup festival!

Van 5 tm 7 juni 2020 wordt het festival gehouden in het centrum van Ede. Met zowel locale, regionale, nationale als internationale acts.

Popup houdt in, dat uit het niets, theateroptredens, exposities, muziekoptredens oppoppen met het centrum van Ede als decor en het winkelend publiek als verrast toeschouwer.

De acts kunnen variëren van:
• Een koor dat op-popt terwijl je een broek past bij de HEMA
• Een theater act op de terrassen waarbij het publiek niet door heeft dat het acts zijn.
• Een optreden in onze ‘magic box’: een levensgrote kist midden in de winkelstraat waarin allerlei acts plaatsvinden.
• Interactieve kunstinstallaties die het publiek uitdagen.
• Een dichter die gedichten in het oor fluistert in de lift naar de Media Markt.

Je kunt putten uit bestaand repertoire dat ‘ver-pop-upt’ wordt of iets nieuws maken. Indien gewenst, denken wij ook mee om tot een leuke act te komen. De act met de meeste impact ontvangt de Popup Wisselbokaal van een deskundige jury en een geldbedrag.

Het doel van het Popup Festival is om op een bijzondere manier verschillende kunstuitingen te presenteren aan een publiek dat niet perse met kunst te maken heeft. Dat is een uitdaging voor zowel performer als publiek. Ten slotte zal de glimlach die de voorbijganger krijgt als hij of zij de Popup act beleefd onbetaalbaar zijn.

Iedere act speelt minimaal 2 uur en verplaatst zich door Ede-Centrum. Je kunt zelf een tijdsvoorkeur aangeven. De data worden in overleg vastgesteld.

Voor inschrijving kun je ons een mail sturen via de contactpagina. Met daarbij een foto en een verhaaltje over de act en de performer(s).

Met vriendelijke groet,

Sandra Louwes (Productie leiding)
Arno Setz (Artistieke leiding)