Welkom op de site van het Popupfestival!
De zesde editie van het Popup festival staat gepland van 5 tm 7 juni 2020. Een cultuurfeest in Ede centrum. Met locale, regionale, nationale en internationale acts.

De acts kunnen variëren van:
• Een koor dat op-popt terwijl je een broek past bij de HEMA
• Een theater act op de terrassen waarbij het publiek niet door heeft dat het acts zijn.
• Een optreden in onze ‘magic box’: een levensgrote kist midden in de winkelstraat waarin allerlei acts plaatsvinden.
• Interactieve kunstinstallaties die het publiek uitdagen.
• Een dichter die gedichten in het oor fluistert in de lift naar de Media Markt.

Een jury kiest de beste Popup. De winnaar ontvangt de Pop-up wissel bokaal en een geldbedrag.

Het doel van het Popup Festival is om op een bijzondere manier verschillende kunstuitingen te presenteren aan een publiek dat niet perse met kunst te maken heeft. Dat is een uitdaging voor zowel performer als publiek. Ten slotte zal de glimlach die de voorbijganger krijgt als hij of zij de Popup act beleefd onbetaalbaar zijn.

Aan het Kunstup festival werken allerlei verenigingen, kunstenaars, cultuur- en oudereninstellingen, koren, theatergroepen en enthousiastelingen mee.

Het Pop-up Festival is ondertussen een bekend festival geworden in Ede. Elk jaar wordt het festival groter en veelzijdiger. Met meer acts, zowel lokale acts, als landelijk en internationale acts.

Ook dit jaar kan iedereen zich voor het festival aanmelden. Professionele acts, amateurverenigingen maar ook mensen die willen figureren in een bijzondere (kunst)act. Bijvoorbeeld als levend kunstwerk of als figurant tijdens een theater act.

De organisatie denkt graag mee om samen tot een goede popup act te komen. Iedere act speelt twee uur en verplaatst zich door Ede-Centrum.

Het Pop-up Festival is er voor iedereen die van plezier en verassing houdt. Professioneel en amateur, belangstellenden, nieuwsgierigen, dj’s, dansgroepen, schakers, helpers, makers, bouwers, theatermakers, theatergroepen, kunstinstallaties, Rockbands, bluegrassbands, regionaal met af en toe en verassing uit een ver land, make-up artists, koren etc etc.

Waar interessant proberen we combinaties tussen verschillende groepen of disciplines te maken.

Bekijk hier de compilaties van afgelopen jaren:

2015 Station Ede-Wageningen

2016 Ede centrum

2017 Ede centrum

2018 Ede centrum

2019 Lustrum editie in Ede centrum