Welkom op de site van het Popupfestival! Het Popup festival wordt 25, 26 en 27 mei 2018 gehouden in en rond het centrum van Ede.

Pop-up houdt in, dat uit het niets een theater, een expositie, of een zangkoor te zien zal zijn. Er worden eenmalige presentaties of acts gegeven voor het passerende publiek.

    • –  Een presentatie van een zangkoor midden in de winkelstraat
    • –  Een drummer die improviseert op de voorbijgangers
    • –  Een monoloog op een aardappelkistje
    • –  Een schilder die een korte schildercursus aanbiedt aan de voorbijgangers
    • –  Een dichter die gedichten in het oor fluistert.

Een jury kiest de beste Popup. De winnaar ontvangt de Pop-up wissel bokaal en een cheque van 250 euro.

Het doel van de pop-up happening is op een bijzondere manier de verschillende kunstuitingen uit Ede te presenteren. Daarnaast wordt een publiek bereikt dat niet perse met kunst te maken heeft. Ten slotte zal de glimlach, die de voorbijganger krijgt als hij of zij de Pop-Up act ziet, onbetaalbaar zijn.

Aan het Kunstup festival werken allerlei verenigingen, kunstenaars, cultuur- en oudereninstellingen, koren, theatergroepen en enthousiastelingen uit de regio Ede mee.

Het Pop-up Festival is ondertussen een bekend festival geworden in Ede. Elk jaar wordt het festival groter en interessanter. Ook dit jaar kan iedereen zich voor het festival aanmelden. Professionele acts, amateurverenigingen maar ook mensen die willen figureren in een bijzondere (kunst)act. Dat kan bijvoorbeeld als levend kunstwerk of als figurant tijdens een theater act. Daarnaast zijn we ook altijd blij met mensen die kunnen meewerken met het opbouwen en afbreken of mensen die de mensen die optreden van versnaperingen kunnen voorzien. Dus meld je aan zodat we opnieuw weer een prachtig Ede’s en regionaal feest kunnen maken.

Tijdens het festival worden in winkels, op pleinen en in parkeergarages vanuit het niets optredens gegeven of exposities gehouden. De organisatie denkt graag mee om samen tot een leuke act te komen. Iedere act speelt twee uur en verplaatst zich door Ede-Centrum. De pop-up act met de meeste impact ontvangt een wisselbokaal en 250 euro.

Het Pop-up Festival is er voor iedereen die van plezier en verassing houdt. Professioneel en amateur, belangstellenden, nieuwsgierigen, dj’s, dansgroepen, schakers, helpers, makers, bouwers, theatermakers, theatergroepen, kunstinstallaties, Rockbands, bluegrassbands, regionaal met af en toe en verassing uit een ver land, make-up artists, koren etc etc.

Waar interessant proberen we combinaties tussen verschillende groepen of disciplines te maken.

Bekijk hier de compilaties van afgelopen jaren:

2015 Station Ede-Wageningen

2016 Ede centrum

2017 Ede centrum

Graag tot later!!!