De klassieke zangeres Marelin van Prooijen zal vrijdag 25 mei optreden tijdens de opening van het Popup Festival. Ze zal staand op een kunstinstallatie (een stoel van 3 meter hoog) verschillende operanummers laten horen. Als je hier bij wilt zijn en een plek wilt hebben om te zitten is het handig van te voren te reserveren.

Marelin van Prooijen:

In mijn act wil ik jullie kennis laten maken de liefde vanuit een klassiek perspectief. Ondanks dat de muziek al honderden jaren oud is, is het idee over de liefde niets veranderd. De hartstocht, de pijn maar ook het flirten is van alle tijden. Of het nu gaat om een onbeantwoorde liefde, een foute liefde of juist de liefde voor een god, ze worden nu bezongen maar toentertijd des te meer! Ook worden in de act de randen van de klassieke muziek opgezocht. Samenwerkingen met de hedendaagse muziek wordt dan ook niet gemeden! Kortom, laat je onderdompelen in een wellicht onbekende wereld en laat je verrassen!

 

Ik ben semiprofessioneel klassiek zangeres met een grote liefde voor de opera.  Op het Conservatorium van Arnhem (ArtEZ) heb ik verschillende vooropleidingen en contractstudies gevolgd bij Elena Vink. Ook op het Utrechts Conservatorium heb ik twee jaar contractstudie gevolg bij Dobrinka Yankova. Momenteel werk ik aan verschillende projecten en ben ik projectlid bij het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) o.l.v. Hans Lamers.

Naast mijn muzikale bezigheden, ben ik afgelopen jaar afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht opleiding HBO-Rechten. Ik ben werkzaam bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen en ik verwacht dit jaar te beginnen aan mijn Pre-master Nederlands Recht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.