Tijdens het Popup Festival zal er met regelmaat een prachtig klein draaiorgeltje te zien en te horen zijn. Verschillende zangers zullen mini-optredens geven met het door Jac Groenewold uit Bedum gemaakte juweeltje. Jac Groenewold vertelt zelf hoe hoe hij er toe kwam om dit muziekorgel te maken.

“Ik ben Jac Groenewold en kom uit het Groninger Bedum. Toen ik met AOW ging kwam er zo veel vrije tijd op mij af en die kon ik mooi gaan besteden aan mijn hobby’s. Dat zijn er nog al wat: o.a het verzamelen van antieke radio’s, fietsmerken zoals balhoofdplaatjes, tuinmolens bouwen, en m’n grootste passie was  om ooit eens een draaiorgeltje te gaan bouwen. Gelukkig had ik als bouwvakker heel veel houtbewerkingsmachines en klein gereedschap want dat had je echt wel nodig. Daarnaast had ik veel kennis verzameld omtrent draaiorgels.

Toen kwam het grote moment om aan de slag te gaan en kon ik bijna elke dag er mee bezig zijn. Ik was er zo fanatiek mee bezig dat de koffie er bij in schoot. Soms kwam m’n vrouw mij uit de werkplaats halen want anders zou  het eten koud worden. En zo ging het ongeveer twee en een halve jaar door met als resultaat dat ik toen een mooi orgeltje voor mezelf had. Veel heb ik er van genoten op buurtverenigingen en braderieën, heel gezellig en bijzonder om dat te mogen doen. Ik heb hem nu geschonken aan het Popup Festival. Ik hoop dat het draaiorgeltje mensen kan laten genieten van de mooie klanken en hoop het draaiorgeltje nog een keer weer te mogen zien en horen. Dus mensen  ik wens u veel luisterplezier en de groeten van Jac Groenewold uit Bedum.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.