Begin mei stopt het ‘Popup Festival in corona tijden’ met hun bijna dagelijkse optredens. Na ruim een maand wordt het initiatief overgenomen door de Veenendaalse organisatie ‘Blije Groet’. 

“Het was een bijzonder project” vertelt organisator Arno Setz. “Normaal gesproken zouden wij begin juni ons driedaagse festival houden. Vanwege de coronacrisis hebben we besloten het om te zetten naar de situatie van nu. We wilden wat positiefs bijdragen en niet wachten tot ook ons festival geannuleerd zou moeten worden.”

Livestream

Het Popup Festival begon op 28 maart. “We eindigen op dodenherdenking. Er is dan een bewoner jarig uit een woongroep met licht verstandelijk beperkte ouderen. We vinden het mooi er dan ook te kunnen zijn.”

Het Popup Festival in corona tijden probeerde zoveel mogelijk verschillende optredens te programmeren passend bij de wens van de doelgroep. De acts waren live te volgen op Facebook. “We wilden het mogelijk maken dat ouders, familie en vrienden hun geliefden konden zien en dat ze iets gezamenlijks meemaakten. Een vader vertelde dat hij voor het eerst in weken zijn zoon weer had kunnen zien.”

Emoties

Het Popup Festival in corona tijden riep sowieso veel emoties op vertelt Setz. “Ik filmde de optredens en de reacties daarop vaak met natte ogen. Je word geconfronteerd wat het doet met mensen, groepen, familie en personeel.”

Het optreden voor oud Edes politicus en schrijver Jaap Verduijn was ook speciaal. Setz: “Door kanker krijgt hij het al ongekend voor de kiezen en dan komt dit er ook nog bij. Ik bewonder deze man om z’n positiviteit en humor. Daarom is dat optreden mijn eigen verzoek geweest.” Hij kreeg een 2-mans optreden van de Ierse folkmuziek van the Coincidences. Muziek dringt door tot in de diepste lagen van ons. Dat maakt dit soort optredens zo belangrijk en bijzonder.”

Nieuwe initiatieven

Het Popup Festival in corona tijd houd er nu mee op. “Organisatie Blije Groet neemt het straks over. Daar zijn we heel blij mee. Op die manier kunnen wij ook onze contacten doorverwijzen. 

Het Popup Festival ging van driedaags evenement naar langer dan een maand. Vind de organisator dit iets om te blijven doen? “In deze situatie was dit een positieve opsteker. Voor ons als organisatoren, voor de doelgroep en de artiesten. Nu gaan we weer nieuwe ideeën aanboren.”  

De optredens van het Popup Festival in Corona tijd zijn terug te zien op hun facebookaccount. 

2 thoughts on “Popup Festival in corona tijden stopt en krijgt opvolger uit Veenendaal

  1. Lieve mensen, wat een mooi initiatief. Voor een vrouw die midden in haar chemos zit en al 6 Weken binnen moet zitten is dit echt een opknapper. Muziek

    Valt dit nog te realiseren bij haar?

  2. Beste Lonneke, bedankt voor je reactie en het aanmelden van deze mevrouw.
    Vanaf mei neemt initiatief Blije Groet het van ons over. Zij zullen zeker iets moois kunnen doen.
    Je kunt het beste via http://www.blijegroet.nl contact met ze opnemen. Dat gaat allemaal snel en gemakkelijk.
    Veel succes en alle goeds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.