Komend jaar is het lustrum jaar voor het Popup Festival. Een jaar waarin weer nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. Vorig jaar deed Het Streek praktijkonderwijs mee, dit jaar schuiven het Marnix college, Pallas Athene college en Het Streek aan. 

De scholen zullen onder andere acts maken voor het openingsfestijn op vrijdag 24 mei. Daarnaast poppen ‘the best art pieces’ van de verschillende scholen op in het Ede centrum. Eerder was er een expositie in Huize Kernhem van ‘the best pieces’ van alle scholen. Omdat dit sinds enige tijd gestopt is biedt het Popup Festival een plek waar vele Edese ogen ‘the best pieces’ weer kunnen zien en ervaren. 

Verschillend schooltalent wordt aangemoedigd mee te doen met het Popup Festival weekend. Theater, dans, kunstinstallaties en muziek verplaatsen zich door het centrum en verschijnen op daken en op pleinen met het argeloze winkelend publiek als verrast toeschouwer. Het ene moment kan iemand in de lift een gedicht krijgen toegefluisterd een ander past een broek bij de Hema waar ineens een koor omhoog komt en de persoon wordt toegezongen. Ook is er interactie met kunstinstallaties. Vorig jaar stond een stoel van 3 meter hoog op het Bevrijdingsplein. De stoel werd door mimispelers, koren en dansgroepen veelvuldig gebruikt. De act ‘Vanishing’ werd door de Popup jury als beste act uitgekozen. Kunstenaar Yi Ling Hung schilderde urenlang met water poëtische teksten door de Grotestraat.

Een inspirerend driedaags festival voor zowel individuen, duo’s als grote groepen. Als je mee wilt doen als individu of groep meld je dan aan. Ook zijn vrijwilligers altijd welkom om samen het Popup Festival in goede banen te leiden. 

Het Popup Festival vind plaats op 24, 25 en 26 mei 2019 in Ede centrum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.