Een zangeres op je stoep. Een trompetspeler onder je balkon. Of op het plein voor een zorginstelling. Popup Festival regelt het in Ede. 

Het Popup Festival krijgt een corona editie, nu de ‘echte’ editie niet door kan gaan begin juni. “Het festival gaat naar iedereen toe die het nodig heeft in deze coronatijd”, legt organisator Arno Setz uit. “Muziek kan ontspanning brengen.”

Muzikale act vanuit de tuin

“Ziekenhuizen, verzorgingshuizen of mensen die thuis in isolement zitten krijgen een muzikale act in hun tuin, op een balkon of op de weg voor het huis of de instelling. Solo of als duo met 1,5 meter ertussen.” De eerste act is aankomende zaterdag al, bij een locatie van ’s Heerenloo. De Edese zangeres Lara Holland treedt daar op, in de tuin, met Hollandse hits.

Dat is niet het enige optreden wat al gepland staat, vervelt Arno. “Sopraan Johanneke Vogel gaat een solo optreden doen voor een oude vrouw die onlangs haar man heeft verloren. Haar dochter zit in quarantaine, dus ze is erg eenzaam. Johanneke gaat drie toepasselijke liederen zingen, a capella vanuit de tuin.” Hij belooft dat er nog veel optredens gaan volgen. “Het loopt best wel storm.”

Wie wil komen spelen? En waar?

Voor die muzikale optredens is de organisatie op zoek naar nog veel meer muzikanten die willen spelen of zingen. Ook locaties om te spelen worden gezocht. “Is er ergens een tuin waar alle bewoners zicht op hebben? Of balkons? We horen het graag”, meldt het Arno Setz op Facebook. Ideeën en aanmeldingen kun je sturen naar info@arnosetz.nl.

“Zolang het kan en verantwoord is, willen we dit doen voor mensen die in isolement zitten. Samen komen we er door. Uiteraard houden we in alles de regels van het RIVM in acht en doen we het alleen in goed overleg met de locaties.”

Livestream via Facebook

Voor wie de acts vanuit huis kan volgen, heeft het Popup Festival ook een oplossing bedacht. De optredens zullen via een livestream te volgen zijn op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.