Theatercollectief Physicus maakt beeldend, muzikaal, maatschappelijk betrokken en eigenzinnig (locatie)theater. Ze maken dit op basis van onderwerpen die de spelers bezig houden in het dagelijks leven.

De groep is ontstaan uit lange en intensieve samenwerkingen op Theaterschool De Trap in Amsterdam. Hier hebben ze de liefde voor fysiek theater ontdekt en hebben ze inspiratie opgedaan voor meerdere voorstellingen die zij gespeeld hebben. Na hun afstuderen hebben ze elkaar opgezocht en is Physicus ontstaan.

Door middel van fysieke trainingen en improvisaties ontstaat er een voorstelling. Het samenzijn, de bewustwording en in het moment zijn, is het fundament voor een goede groepsdynamiek waarin de spelers als ensemble krachtig, aanwezig en open zijn.

Theatercollectief Physicus maakt theater om mensen aan het denken te zetten, uit evenwicht te brengen en te inspireren om met een andere blik tegen de wereld aan te kijken.
 
Tijdens dit festival maakt de groep een act waar mime, cabaret, toneel, muziek en clownerie gecombineerd worden in een kleine mobiel decor. Laat je inspireren, raken en kijk met een andere blik naar de mensen om je heen.