In 2015 werd het Popup Festival gehouden op en rond station Ede-Wageningen.

Aan het Kunstup festival werken allerlei verenigingen, kunstenaars, cultuur- en oudereninstellingen, koren, theatergroepen en enthousiastelingen mee. Een overzicht:


 

DE POEËT!!

Pineaux is dichter en zanger van smartlappenband ‘Ludevedu’. Uit zijn bundel ‘In kleur geschreven’ draagt hij voor aan iedereen en overal. Pineau is een rasartiest voor wie de bühne van het pop-up festival op het lijf geschreven is.

 

 

 


 

Momo Theaterwerkplaats:Momo Theaterwerkplaats

Momo Theaterwerkplaats maakt theater voor en met kunstzinnige talenten met een zorg en hulpvraag. Zij wonnen tijdens de driejaarlijkse uitreiking van de Edese cultuurprijzen de aanmoedigingsprijs. En terecht, ze maken al jaren mooie, boeiende producties.

 


 

Saskia-de-WitAls kind volgde Saskia de Wit teken- en schilderlessen bij kunstenaar Daniël van Goor. Nadat ze 2 jaar Fotografische Vormgeving studeerde aan de Kunstacademie te Den Haag is Saskia fanatiek gaan reizen en werken in het buitenland.  Tussen 2005 en 2011 was Mallorca haar thuisbasis en bron van inspiratie. Haar studio bevindt zich tegenwoordig in Ede. U kunt haar werk hier op afspraak bezichtigen.

 

 


 

HEO8juniMQHet Edes Orkest is een symfonisch blaasorkest. De bezetting bestaat uit hout- en koperblaasinstrumenten, aangevuld met slagwerk. Het is een gemêleerd gezelschap van enthousiaste amateurmusici. Het orkest speelt  arrangementen van klassieke werken, maar ook moderne werken en lichte muziekstukken behoren tot het repertoire. Het Edes Orkest geeft twee keer per jaar een concert rond een bepaald thema, waarbij regelmatig wordt samengewerkt met een professionele solist of met een ander amateurkunstgezelschap uit de regio (toneel, koor, ballet). Naast de themaconcerten begeleidt Het Edes Orkest de Volkskerstzang in Bennekom.

 


 

valley voicesValley Voices is een enthousiaste vocal group die bestaat uit ongeveer 40 vrouwen. Het koor is in 1982 opgericht als Barbershopkoor. Nog steeds maken traditionele Barbershop songs een belangrijk deel uit van ons repertoire, maar we zingen ook andere vierstemmige a capella nummers. Valley Voices is een hecht koor waarbij ambitie, betrokkenheid bij elkaar en inzet hand in hand gaan. We zijn steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en manieren om te groeien in kwaliteit. Wij treden 6 à 7 maal per jaar op en daarnaast nemen we eenmaal per twee jaar deel aan de Holland Harmony conventie (www.hollandharmony.nl). Tijdens optredens zingen we zonder bladmuziek zodat we bij het uitvoeren van een song de beleving daarvan goed kunnen overbrengen. Hierbij maken we met regelmaat gebruik van choreografie en besteden we veel aandacht aan onze uitstraling en kleding.

 


 

Arjan KeeneArjan Keene en Harry Oonk: De oude en de nieuwe stadsdichter. Arjan Keene was van 2012- 1015 stadsdichter van het dorp Ede. Dat is een bijzondere positie die Arjan de afgelopen jaren meer dan waarmaakte. Hij schreef vele gedichten en was onder andere schrijver van het Edes Dictee. Harry Oonk is dit jaar zijn opvolger geworden.

 

 


 

fotografie E. Nieuwstraten-6838-bewerktZorgverlener Opella is met verschillende ouderengroepen actief in Ede-Zuid en zullen bij diverse projecten betrokken zijn. Daarnaast werken ouderen van appartementencomplex voor senioren Belvedere en van Woon- en zorgcentrum Het Maanderzand mee. Er is een spelletjesmiddag met de buurt, muzikale optredens, gedichten, koren en nog veel meer.

 

 


 

Patrick Eskandarian

Patrick Eskandarian is cartoonist en houtbewerker. Veelzijdig kunstenaar die van eenvoudig materiaal nieuwe (kunst)toepassingen weet te maken.

 

 

 

 


 

koor imagine

IMAGINE is een vrij nieuw koor geboren uit enthousiasme. Het koor wil dit enthousiasme over dragen door hun zang. Er is voor de naam IMAGINE gekozen omdat dit uit het Engels vertaald zoveel betekent als “inleven, voelen, meeleven, invoelen en inbeelden”. Allemaal zaken die het koor belangrijk vindt om over te brengen met ons zingen. Het spreekt hoop en positiviteit en vertrouwen uit in de toekomst.

 


 

Eveline Altena in het SEC theater

Eveline Altena studeerde Dansexpressie en Nieuwe Dans in Amsterdam. Ze zet persoonlijke thema’s om in beweging en dans en maakt hier kunstzinnige en inspirerende filmpjes over. Ze werk graag met mensen die niet gewend zijn (veel) te dansen. Samen wordt dan gezocht naar authentieke, bijzonderen en grappige bewegingen en ritmes.

 

 


 

11053216_986412984725215_2101431054789698410_o

Sandra Louwes en Ingrid Vermeer

Beiden kennen elkaar onder andere van het kunstcafé aan de Parkweg. Daar ontstond het idee om een kledingruilbeurs op te gaan zetten. In de weken daarna groeide het idee het en op vrijdag 1 mei presenteerden zij hun idee aan de bezoekers van het kunstcafé.

 

 


 

Edwin-Nieuwstraten-Fotografie-Ede-7068Jesse Eek en Birgit van Engelshoven zullen met drumstel en saxofoon de interactie zoeken met het langslopend publiek. Interactie met verschillende generaties waarbij spontaniteit centraal staat.

 

 

 

 


 

Martijn Mossing Holsteijn

Martijn Mossing Holsteijn is kunstenaar en wonend en werkend op de Parkweg. Hij ziet het popupfestival als een goede kans om de tryout van zijn performance ‘Thuis’ te doen.

De performance ‘Thuis’ gaat naar over zoektocht en verlangen naar een thuis en de romantiek van die zoektocht. De kunstenaar doet de performance nu voor het eerst omdat hij aan de Parkweg ook zijn thuis heeft gevonden.

 


 

fotografie E. Nieuwstraten-6846-bewerkt Will Immink is de festivalmascotte en zal overal te zien zijn. Bij elk optreden staat Will er met zijn bord om het publiek naar de site te verwijzen.