Het festival van het afgelopen jaar is nog amper weggebt of we zijn alweer bezig met het vervolg. 23, 24 en 25 juni 2017 zal er opnieuw een Popup Festival plaats vinden in het centrum van Ede.

Verenigingen, kunstenaars, dansgroepen, raku-stokers, ouderen, jongeren, zanggroepen, film..  iedereen kan zich aan melden voor het komende festival. Gezamenlijk zoeken we naar een verassende manier waarop een act vormgegeven kan worden. Soms in samenwerking met een andere act. Wat dacht je van optreden in de pashokjes bij de Hema? Of een overwacht saxofoon performance in een lift? Of, zoals afgelopen jaar, een optreden in de ‘geluidskist’. Een enorme kist met kijkgaten waar het publiek op afstormde om te weten wat voor muziek, zang of lawaai uit de kist kwam. Kortom er is van alles mogelijk! Opgeven kan via info@seckunsterkplaats.nl

Edwin Nieuwstraten Fotografie Ede_DSC977229-05-16Edwin Nieuwstraten Fotografie Ede_DSC560828-05-16

 

 

 

 

 

 

 

Fotostudio Kiekes werken met hun fotostudio op De Hartenberg in Wekerom. Het  is een locatie ’s Heeren Loo. ’s Heer

en Loo biedt in bijna heel Nederland ondersteuning aan mensen van alle leeftijden met een lichte tot ernstige (meervoudige) versta

ndelijke beperking. ’s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Fotostudio Kiekes zit sinds mei 2016 op de Hartenberg en werkt daar met veel plezier en passie. Op maandag en woen

sdag zijn ze open van 09:00 tot 16:00 uur. Op andere dagen worden reportages en opdrachten gedaan op afspraak. Het team bestaat uit één begeleider/fotograaf en 4 assistent fotografen met ieder hun eigen unieke stijl. Fotostudio Kiekes komt op het Pop-up Festival mensen onverwacht in het zonnetje zetten.

Roland Smeenk is softwareontwikkelaar en Freelance kunstenaar. In zijn nieuwste kunstinstallatie wordt digitaal en realiteit met elkaar verbonden. Zijn werk vervaagd de grenzen van het mogelijke en het onmogelijke.

Kinder- en tienerkoor Jedaja is een koor in Ede en Veenendaal. Het koor
telt op dit moment ongeveer 60 leden in Ede en 30 leden in Veenendaal. Iedereen vanaf 6 jaar is van harte welkom bij het enthousiaste koor wat eind 2012 hun eerste cd “IK HEB ‘T” uitbracht.

Dirigent van Jedaja is Wilna Grandia-Sierksma. Zij richte in 2007 het koor op in Ede en in 2015 in Veenendaal. Naast dirigent is zij muziekleerkracht op basisschool de Triangel in Lunteren en dirigent bij het  studieorkest bij De Harmonie in Ede.

Om een popup te houden met zo’n grote groep kinderen is een spannende uitding voor Jedaja. Op zaterdag zullen zij in het centrum van Ede te zien en te horen zijn. 

 

 

 

 

 

Aan het Pop-up Festival werken verschillende beeldende kunstenaars mee. Zo zullen er op verassende plaatsen werken staan van Gerhard Stephanus de Groot.

Accordeoniste en zangeres Caroline in ’t Veld speelt tijdens het Pop-up Festival met een professionele band rondom allerlei kunstwerken. Een koor van vrijwilligers zingen met haar mee.
Het project van Caroline is ook op 24 juni te bewonderen van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Bigband Jalafusi is een gezelschap gevorderde amateursmuzikanten onder leiding van een professionele dirigent.

Jalafusi is ambitieus en een hecht collectief en speelt een gevarieerd repertoire dat niet alleen bestaat uit jazz en swing maar ook uit latin, funk, improvisatie, blues, pop en fusion, zowel instrumentaal als met zang.

Ze treden op in theaters en horecagelegenheden, tijdens festivals, evenementen en bedrijfsfeesten. Maar ook op buitenlocaties als parken, muziektenten, openluchttheaters etc

Op het Pop-up Festival gaan zij de samenwerking aan met verschillende andere artiesten. De bigband is gebonden aan een vaste plek maar op hun heen zullen verschillende acts plaatsvinden. Jalafusi is te zien en te horen op zaterdag 24 mei van 11.00 uur tot 13.00 uur. 

 

De Edese filmclub Esva gaat aan het Oude Kerkplein een studio inrichten. Het publiek krijgt de gelegenheid om voor een zogenoemd green screen (groen doek) gefilmd te worden. Deze groene achtergrond wordt later in de montage vervangen door een andere opname. De acteur staat dan opeens in bijvoorbeeld een berglandschap. De montage geschiedt ter plekke. De acteur kan kiezen uit verschillende achtergronden. Het is de bedoeling dat hij of zij met tekst en/of actie reageert op die achtergrond. Het filmpje wordt via “we transfer” aan de deelnemers toegestuurd.

Popup- studio Esva op 24 juni 2017 vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur

Op zondag 25 juni zal zangschool Pure Voice van Paula Vos de straten van Ede centrum verwarmen met prachtige zang.

In 10 jaar tijd is zangschool Pure Voice uitgegroeid tot dé plek waar je moet zijn als je beter wil leren zingen, solo of in een koor, of wanneer je je wil voorbereiden op een auditie of optreden.

Op 14 juni om 14.00 zal Willeke Alberti optreden op locatie Walraven in Bennekom. We zijn bijzonder blij dat we dit in samenwerking met Opella hebben kunnen organiseren. Het ouderenfonds verdubbeld de sponsorinkomsten waardoor we de actie ‘Breng Willeke naar Bennekom’ konden opzetten.

Walraven  is een van de gebouwen op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom. Deze wijk is een gevarieerde woonbuurt waar jong en oud samenleven. Het gebouw Walraven heeft op de begane grond twaalf kleinschalige woningen voor mensen met dementie. De verdiepingen van Walraven bieden appartementen, die worden verhuurd via woningstichting Woonstede.

MaxStudios popt op vrijdag op met een dansgroep. Met een echte gettoblaster gaan ze door het centrum en zullen ze niet onopgemerkt blijven!

MaxStudios is een dansschool die met de tijd meegaat. MaxStudios begon in januari 2009 met 1 dansstudio in Arnhem en is in de laatste 8 jaar uitgegroeid tot een van de grootste en meest veelzijdige dansscholen van de regio Arnhem, Nijmegen en Wageningen.

MaxStudios biedt behalve Hiphop en Breakdance nog talloze andere dansstijlen aan. Zo kun je bij MaxStudios ook terecht voor Modern, Dancehall, Showdance, Contemporary Jazz, Bellydance, Kidsdance, Afrodance en meer!

Max Odarty, de oprichter van MaxStudios, groeide op in New York en heeft in Los Angeles audities gedaan en samengewerkt met diverse celebrities. Max heeft meer dan 30 jaar danservaring zowel op het podium als backstage en in het maken van choreo’s voor zowel nationale als internationale acts. Verder heeft hij nog gedanst in verschillende commercials, videoclips en films.

De docenten van MaxStudios zijn allemaal professionals die graag hun ervaring en passie doorgeven tijdens de lessen.

Ben je een beginner of al een ervaren danser? Ben je op zoek naar een uitdaging op het gebied van dans? Dan ben je bij MaxStudios aan het juiste adres!

Het optreden van Willeke Alberti voor mensen met dementie op locatie Walraven te Bennekom is mede mogelijk gemaakt door zowel particulieren als bedrijven. Wij hebben de actie ‘Breng Willeke naar Bennekom’ samen met Opella opgezet en veel mensen en bedrijven hebben spontaan geholpen. Geweldig dat we dit zo met elkaar voor elkaar konden krijgen en velen hun sociale gezicht lieten zien.

Bijzondere dank aan:

Tuincentrum de Oude Tol, Wageningen, Hartman – Tweewielercentrum Bennekom, ACV bedrijven BV Ede, Groveko BV, Ede, Activ Vastgoed BV, Ede, Weijman Vastgoedonderhoud, Veenendaal, Sciva, Groningen

Het saxofoon kwartet Lady and the Bugs bestaan uit  3 heren en 1 dame. Tijdens hun pop-up hebben de mannen een pak aan met een grote ronde strik met witte stippen ( bugs, lieveheersbeestje ) en de dame een rode jurk ( lady ). De dame begint met spelen op een willekeurige plek, een voor een komt een van de mannen erbij om mee te spelen.

Lady and the Bugs een saxofoon kwartet dat liefde en swing brengt. Wie van de bugs kan de lady betoveren met de betoverende klanken uit zijn saxofoon. Met o.a. To make you feel my love en When the saints go marching in. 

Petra Verdonk is beeldend kunstenaar. Ze maakt sinds 10 jaar objecten en gebruiksvoorwerpen van Keramiek. Op het Pop-up Festival doet zij een interactieve werkvorm met klei. Geschikt voor alle leeftijden.

Het atelier van Petra bevind zich sinds augustus 2016 in Ede aan de Parkweg 13. Het is haar werkplek en daarnaast geeft ze daar cursussen.

Petra werkt graag met (speciale) groepen mensen en wil iedereen KLEI laten voelen en ervaren!

De weg naar Rome!!

Bewegingsflarden tussen het publiek in Centraal Ede.

Bewegers: Josje Waisfisz en Job Tielens

Regie: Eveline Altena

 

vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00.

zondag tussen 13.00 uur en 15.00 uur

SMSENZO Dance Company popt op zaterdag van 11.00 tot 13.00 in de Grotestraat. De Compagny geeft een pop-up workshop waaraan eenieder kan deelnemen!

SMSENZO is opgericht in 2004 en geeft naast de latin dansen Salsa, Bachata en Merengue ook de uit Angola afkomstige Kizomba in Ede en Wageningen
De lessen van SMSENZO typeren zich door structuur en plezier, De docenten brengen je met enthousiasme de verschillende dansen bij.
Naast wekelijkse lessen verzorgen zij graag een workshop op uw bedrijfsfeest, vrijgezellenfeest, bruiloft, jubileum of verjaardag en verzorgen ze ook graag uw huwelijksdans.

 

Dansstudio Beyond Basic doet dit jaar, net als vorig jaar, mee met de vooropleiding dans.

Vorig jaar toonden de jonge danseressen bijzonder veel lef. Zonder muziek werd al improviserend door het centrum gedanst. Ze bleven daarbij gefocust tot het eind, ondanks best veel afleiding van de mensen in het centrum. Met hun act wonnen ze (ex aequo met Eveline Altena en Sandra Steen) de Pop-up Wisselbokaal. Mochten ze de beker opnieuw winnen dan is de beker definitief voor de dansschool.

Maar het gaat in eerste instantie bij het festivalom de act, het contact met het publiek en de durf en het plezier van de spelers.

Zondag van 13.00-15.00 poppen de dansers van Beyond Basic op in Ede centrum.

‘Divisie’ is de naam van het duo Maarten Bauer en Simone Penders. Ze zijn beiden 16 jaar en spelen saxofoon en hoorn. De muzikanten volgen de vooropleiding aan het conservatorium Artez in Arnhem.

Ze spelen op het Pop-up Festival repertoire van Mozart en  van Maarten Bauer zelf.

foto: Kees Penders

Het duo zal op onverwachte plekken te zien en te horen zijn op vrijdagavond 23 juni van 19.00-21.00 uur in Ede centrum.

Zondag 25 juni wordt het Pop-up Festival afgesloten met de uitreiking van de Pop-up Wisselbokaal en de bekend making van de winnaar van de Pop-up kleurwedstrijd. Daarna gaan we lekker los met de feestband Ludduvudduh.

Van 16.00 to 18.00 uur is dit festijn op het museumplein voor cafe Railroad. Daar moet je bij zijn!

Voor de paar mensen die Ludduvudduh nog niet kennen hierbij een tekst geplukt van hun eigenste website http://www.ludduvudduh.nl.

“Zoals elk mooi avontuur in het avonduur, ontstond een ruime 20 jaar geleden de Embryo van Ludduvudduh op de hoek van de plaatselijke bar.
Vier muzikale vrienden zittend onder rokerig gedimd licht, keken elkaar over hun halfvolle schuimloze glazen, indringend Urekariaans aan.
Wat wil iedereen diep in het hart nou echt? Waarom geven we de mensen niet wat ze echt willen?
Gezelligheid, Lol maken , ongegeneerd zingen en lallen, het feest der herkenning!”

Voor de tweede keer hebben we een kleurplaat ontwikkelt over Edese Helden. Edenaren die bijzonder waren voor Ede. Dat zijn er best nog een aantal dus we gaan er elk jaar drie tot leven wekken. De prachtige tekening is gemaakt door Patrick Eskandarian. Dit keer Pastoor Padberg, Anna Maria Moens en Jos Hoeck. Wie zijn dat beste Edenaren? De tekeningen liggen bij de winkels in de Grotestraat #edecentrum en worden uitgedeeld tijdens het Pop-up Festival op 23, 24 en 25 juni. Mooie prijsjes te verdienen door de kindertjes! Wat dacht je van een drone? Of een opblaasbare pizza? Met dank ook aan Arno van der Valk voor de tips en het toetsten op historische waarheid p.s. de gezichten mag je zelf invullen. Want iedereen kan tenslotte een Edese held zijn of worden!

Samen met het publiek gaat beeldend kunstenaar Jolien van Es klei gooien.

Tijdens het eerste Pop-up Festival in 2015 maakte Jolien samen met voorbijgangers een kunstwerk waar iedereen wat persoonlijks aan toe kon voegen. Deze editie gaat Jolien voor het beter gooi en smijtwerk met klei.

Jolien heeft een haan uitgewerkt (het is het chinese jaar van de haan). Al gooiend maakt het publiek er samen met Jolien een echte Edese haan van!

Zaterdag 24 juni van 13.00 tot 15.00 is Jolien te vinden in de Grotestraat van Ede.